Website analyse

Twijfel je of je website nog wel past bij jou bedrijf? Dan is de website analyse iets voor jou. Na deze analyse weet je precies welke elementen aan je website een upgrade nodig hebben. Zo kun je na de analyse rustig nadenken over hoe je hiermee aan de gang wilt gaan. Vaak zou je met een aantal kleine veranderingen al een hele stap kunnen maken. En ben je toe aan een compleet nieuwe website? Dan weet je vast wat de belangrijkste verbeterpunten zijn. Omdat ik weet dat het soms lastig is om zelf in te zien wat je zou kunnen verbeteren, geef ik elke maand een gratis website analyse weg. 

Klinkt dit interessant? Vul het formulier in en maak kans op een gratis website analyse! 

Wat houdt de analyse in?

Natuurlijk ben je benieuwd naar wat je allemaal precies ontvangt wanneer je bent geselecteerd voor de website analyse. 

Ik neem jou hele website door en maak een analyse van alle punten die verbetert kunnen worden. Tijdens ons gesprek van 20 minuten bespreken we in detail wat mij is opgevallen. Wanneer het kleine, makkelijk op te lossen dingen zijn geef ik je ook gelijk tips om dit te verbeteren. Grotere dingen, zoals snelheid en lay-out bijvoorbeeld, zijn niet snel aan te passen. In dat geval adviseer ik je wat voor professional je hier het beste voor kan inschakelen, of leg ik uit wat ik eventueel voor je zou kunnen betekenen. 

Het gesprek vindt plaats via Zoom, zodat ik mijn scherm met jou kan delen. Ook geef ik je de mogelijkheid om het hele gesprek (audio en video) op te nemen, zodat je de analyse altijd later terug kan kijken. 

Waar wordt allemaal naar gekeken?

Elke website is uniek, dus ook elke analyse verloopt anders. Bij sommige websites zal de nadruk meer liggen bij de algehele indeling of het design, terwijl bij anderen de branding of teksten juist meer onder de aandacht zullen worden gebracht. Hieronder lees je vast een aantal dingen waar ik standaard naar kijk tijdens de analyse, en waar ik je, indien nodig, ook mee zal adviseren.

Klopt de indeling van de website?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Maak je correct gebruik van interne en externe links?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Kan er, wat betreft het webdesign, nog worden verbetert op SEO?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Worden de basis ontwerpprincipes toegepast?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hoe verloopt het proces?

Schrijf je in

Wanneer je het onderstaande vragenformulier hebt ingevuld zal ik contact met je opnemen. We spreken en datum af voor het gesprek en ik ga direct voor je aan de gang met de analyse!

1

Analyse

Dit is de belangrijkste stap van het proces. Nu ga ik jouw website helemaal onder de loep nemen. Ik kijk naar de algehele website, de opbouw, de pagina indeling, het ontwerp, de snelheid, de teksten en meer. Ik maak hier notities van zodat we dit tijdens ons gesprek kunnen doornemen. 

2

Gesprek

Tijdens het gesprek gaan we in 20 minuten alle verbeterpunten van jou website doornemen. Ik geef je ook gelijk tips om kleinere problemen op te lossen, en advies over het aanpakken van grotere issues.

3

Let's get to work!

Waarschijnlijk heb je nu meerdere verbeterpunten om aan te werken. Wanneer je enigszins bekend bent met de backend van je eigen website kun je zelf al met een aantal punten aan de gang gaan. Een andere, vaak de beste, optie is om experts in te schakelen. Dit kan een webdesigner zijn, maar soms komt er ook meer bij kijken, zoals een tekstschrijver of een SEO-expert. 

4

Heb je het formulier wel ingestuurd maar ben je niet geselecteerd? No worries; vul het formulier volgende maand gerust weer in!