Antwoorden op veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de diensten die ik aanbied, mijn werkwijze of de extra opties? Loop dan eerst even door deze veelgestelde vragen heen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met mij op. Ik beantwoord je vragen graag!

Algemene vragen

Voordat ik begin met een project ontvang je van mij altijd een vragenlijst. Misschien heb je me van tevoren al enigszins uitgelegd wat je voor ogen hebt, maar er nog eens goed over nadenken en het op papier zetten is altijd verstandig. Op de vragenlijst komen vragen voor zoals wat je bedrijfsnaam en welke URL je hebt gekozen voor je website, welke kleuren je wel en niet wil terugzien in je huisstijl en watvoor 'vibe' je graag wilt uitstralen, maar we gaan ook dieper in op de branding en storytelling achter je bedrijf. Denk hier bij aan vragen zoals waarom je bent begonnen met je bedrijf, wat het doel van je website is en wie je specifieke doelgroep is. 

Ik werk met een aanbetaling van 40% voordat ik aan het project begin. De rest van het bedrag wordt gefactureerd wanneer het project is afgerond en alle feedbackmomenten geweest zijn. 

Dit is afhankelijk van het project en van het moment. Wanneer onze communicatie snel en soepel verloopt en ik tijdig de juiste input van je ontvang is het normaal gesproken mogelijk om het geheel binnen een maand af te hebben. Als je een strakke deadline hebt dan hoor ik dit graag, zodat ik hier gelijk rekening mee kan houden in mijn planning.

Is er geen grote haast bij, dan neem ik liever wat langer de tijd. Dit omdat ik zo op verschillende momenten met een frisse blik naar de zowel het logo en de huisstijl als de website kan kijken, waardoor ik steeds weer nieuwe dingen zie. Maar natuurlijk is een hoger tempo ook mogelijk, mits we snel communiceren en er ruimte voor is in mijn agenda. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Branding vragen

Ja, dat kan! Tijdens het introductie gesprek overleggen we wat het beste is voor jouw bedrijf; ga je voor een helemaal nieuwe look, of geven we je bestaande huisstijl een nieuwe touch? 

Zeker! Omdat ik je nieuwe huisstijl integreer in de website zul je sowieso al wat extra grafische elementen ontvangen. Ben je op zoek naar iets specifieks? Ik bespreek alle mogelijkheden graag met je.

Je ontvangt het logo en de logovariatie in vijf bestandstypes; .eps, .sgv, .pdf, .png en .jpg. Hieronder een overzicht van de bestandstypes die je zelf waarschijnlijk.
  • .eps is een vectorbestand. Dit betekent dat het document groter kan worden gemaakt zonder kwaliteitsverlies. Dit bestandstype kan alleen worden gebruikt met grafische programma's zoals Adobe Illustrator of Affinity Design en is bedoeld om bijvoorbeeld aanpassingen aan het logo te maken.
  • .pdf is ook een schaalbaar bestandstype, dus het kan ook zonder kwaliteitsverlies groter worden gemaakt. Voor dit type is geen grafisch programma nodig om het te openen.
  • .sgv is het laatste schaalbare bestandstype en wordt vaak gebruikt voor logo's op websites.
  • .png is een bestandstype dat vooral handig is als je het logo op een gekleurde achtergrond wilt plaatsen. Dit bestandstype heeft namelijk een transparante achtergrond.
  • .jpg is misschien wel het meest gebruikte bestandstype. Het is niet zwaar en daarom handig om te gebruiken in een e-mail of op je website.
Webdesign vragen

Allereerst ontvang ik graag de ingevulde vragenlijst retour, zodat ik alvast wat research kan doen en we het introductiegesprek kunnen plannen.

Voordat ik dan écht kan beginnen aan de website heb ik alle teksten nodig. Je kunt me deze aanleveren in bijvoorbeeld een Word document. Heb je nog geen teksten of ben je zelf al veel te lang mee aan het worstelen? Ik raad je graag een tekstschrijver aan waar ik veel mee samenwerk. Zij kan jouw huidige teksten redigeren en verbeteren, of compleet nieuwe teksten voor je schrijven op basis van jouw input.

Naast de teksten heb ik ook alle visuele aspecten voor de website nodig. Denk hierbij aan het logo en de huisstijlelementen (als deze al aanwezig zijn) en eventueel foto's of afbeeldingen.

Last but not least kun je me ook altijd een paar websites toesturen die aansluiten bij de stijl waar je naar op zoek bent of waar elementen op aanwezig zijn die jij ook graag op jouw site wil laten terugkomen. Een moodboard o.i.d. is ook altijd welkom.

Nee, dit kan ik niet voor je doen. Goede website teksten zijn wel van groot belang voor je site. Het zorgt voor duidelijkheid, een prettige ‘customer journey’ en een betere score op Google. Ik bied liever niet iets aan waarvan ik weet dat het niet mijn expertise is, maar ik kan je wel een goede copywriter/tekstschrijver aanraden die jouw huidige teksten kan redigeren en verbeteren, of compleet nieuwe teksten voor je schrijven op basis van jouw input. Neem even contact op met mij voor de details.

Het is verstandig om goed uit te zoeken wat je bedrijf nodig heeft. Mijn advies is om deze documenten op te laten stellen door een juridisch adviseur. Ik zet deze documenten graag voor je op de website, meestal wordt dit in de footer gedaan.

Er zijn veel hostingpartijen en elke partij biedt meerdere pakketten aan, dus ik snap dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Ik help je graag vrijblijvend met het kiezen van een passende hosting. Zelf werk ik graag met deze hosting omdat ze een goede prijs-/kwaliteitverhouding hebben. Ook is het erg handig dat ze gelijk een SSL-certificaat regelen (die ik voor je kan installeren) en een dagelijkse back-up maken. Het ligt aan de grootte van je website welk pakket het beste aansluit; ik adviseer je hier graag over

Als je eigen foto's hebt voor op de website kun je me deze sturen via WeTransfer. Hetzelfde geldt voor alle andere visuele elementen zoals je logo. 

Als je geen eigen foto’s hebt, is het mogelijk om foto's te vinden via stock websites. Dit zijn websites met foto's van goede kwaliteit die gratis mogen worden gebruikt. Het is illegaal om zomaar elke foto van internet te gebruiken, je moet dus goed opletten met copyrights. Een aantal goede stockfoto websites zijn:

Wanneer je liever niet zelf op zoek gaat naar foto's stel ik graag een mooie collectie foto's samen voor op de website. Ook als je graag andere visuele elementen zoals een unieke illustratie, infographic of iconen op je website wil help ik je graag. Vraag naar de mogelijkheden, ik maak graag een prijsopgave voor je.

Jazeker! Als de website met WordPress en Elementor Pro is gebouwd, is dit mogelijk. Wanneer de website geen WordPress site is, is het ook een optie om de site een vernieuwing te geven. In dat geval is het wel nodig om over te stappen naar WordPress, aangezien dit het CMS is waar ik mee werk. 

Ja, dat kan. Ik bied altijd aan om een persoonlijke uitleg te geven wanneer de website af is. Tijdens dit gesprek nemen we samen door hoe je onder andere teksten kunt aanpassen, foto's kunt toevoegen en updates kunt uitvoeren. Aangezien elke website anders is, leg ik uit wat voor jouw website of webshop van toepassing is. 

Ja, alle websites van YAVARE zijn volledig responsive. Dit betekent dat de site is geoptimaliseerd voor gebruik op mobiel, tablet, laptop en desktop. Ook wordt de website getest met verschillende browsers op zowel een Apple als een Windows device. 

Algemene vragen

Voordat ik begin met de opdracht ontvang je van mij een vragenlijst. Misschien heb je me van tevoren al enigszins uitgelegd wat je voor ogen hebt, maar er nog eens goed over nadenken en het op papier zetten is altijd verstandig. Op de vragenlijst voor een logo- & huisstijlproject kun je onder andere aangeven welke kleuren je wel en juist niet zou willen terugzien in je huisstijl, welke 'vibe' je graag wil uitstralen en wie je doelgroep is. De vragenlijst voor webdesign bevat ook vragen over kleuren en stijl maar gaat daarnaast in op aspecten die specifiek gerelateerd zijn aan webdesign.

Ik werk met een aanbetaling van 40% voordat ik aan het project begin. De rest van het bedrag wordt gefactureerd wanneer het project is afgerond en alle feedbackmomenten geweest zijn. 

Dat kan zeker! Neem contact op zodat we samen de opties kunnen bespreken. Ik maak graag vrijblijvend een offerte gebaseerd op wat je bedrijf nodig heeft. 

Dit is afhankelijk van het project en van het moment. Wanneer onze communicatie snel en soepel verloopt en ik tijdig de juiste input van je ontvang is het normaal gesproken mogelijk om een basiswebsite of huisstijlpakket binnen twee weken af te hebben. Als je een strakke deadline hebt dan hoor ik dit graag, zodat ik hier gelijk rekening mee kan houden in mijn planning.

Is er geen grote haast bij, dan neem ik liever wat langer de tijd. Dit omdat ik zo op verschillende momenten met een frisse blik naar de website kan kijken, waardoor ik steeds weer nieuwe dingen zie. Maar natuurlijk is een hoger tempo ook mogelijk, mits we snel communiceren en er ruimte voor is in mijn agenda. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Branding vragen

Ja, dat kan! In veel gevallen zal dit ook goedkoper zijn dan het ontwerpen van een geheel nieuw logo, omdat de basis er al is. Neem vrijblijvend contact op zodat ik je een passende offerte kan sturen.

Zeker! Kijk vast even op de pagina over logo- & huisstijlontwerp en neem contact op. Ik bespreek alle mogelijkheden graag met je.

 

Ja, als je zelf al een concreet idee hebt van het logo kan de prijs zeker omlaag gaan. Ik hoef dan niet meer te researchen, brainstormen en ideeën uit te testen dus scheelt dit mij veel tijd. Natuurlijk ontvang je alsnog drie verschillende logoconcepten, maar in dit geval zullen dit variaties zijn op je eigen idee.

Je ontvangt het logo en de logovariatie in vijf bestandstypes; .eps, .sgv, .pdf, .png en .jpg. Hieronder een overzicht van de bestandstypes die je zelf waarschijnlijk.

  • .eps is een vectorbestand. Dit betekent dat het document groter kan worden gemaakt zonder kwaliteitsverlies. Dit bestandstype kan alleen worden gebruikt met grafische programma's zoals Adobe Illustrator of Affinity Design en is bedoeld om bijvoorbeeld aanpassingen aan het logo te maken.
  • .pdf is ook een schaalbaar bestandstype, dus het kan ook zonder kwaliteitsverlies groter worden gemaakt. Voor dit type is geen grafisch programma nodig om het te openen.
  • .sgv is het laatste schaalbare bestandstype en wordt vaak gebruikt voor logo's op websites.
  • .png is een bestandstype dat vooral handig is als je het logo op een gekleurde achtergrond wilt plaatsen. Dit logo is namelijk transparant. 
  • .jpg is misschien wel het meest gebruikte bestandstype. Het is niet zwaar en daarom handig om te gebruiken in een e-mail of op je website.

Webdesign vragen

Allereerst ontvang ik graag de ingevulde vragenlijst retour, zodat ik alvast wat research kan doen en we het introductiegesprek kunnen plannen.

Voordat ik dan écht kan beginnen aan de website heb ik alle teksten nodig. Je kunt me deze aanleveren in bijvoorbeeld een Word document. Heb je nog geen teksten of ben je zelf al veel te lang mee aan het worstelen? Ik raad je graag een tekstschrijver aan waar ik veel mee samenwerk. Zij kan jouw huidige teksten redigeren en verbeteren, of compleet nieuwe teksten voor je schrijven op basis van jouw input.

Naast de teksten heb ik ook alle visuele aspecten voor de website nodig. Denk hierbij aan het logo en de huisstijlelementen (als deze al aanwezig zijn) en eventueel foto's of afbeeldingen.

Last but not least kun je me ook altijd een paar websites toesturen die aansluiten bij de stijl waar je naar op zoek bent of waar elementen op aanwezig zijn die jij ook graag op jouw site wil laten terugkomen. Een moodboard o.i.d. is ook altijd welkom.

Nee, dit kan ik niet voor je doen. Goede website teksten zijn wel van groot belang voor je site. Het zorgt voor duidelijkheid, een prettige ‘customer journey’ en een betere score op Google. Ik bied liever niet iets aan waarvan ik weet dat het niet mijn expertise is, maar ik kan je wel een goede copywriter/tekstschrijver aanraden waar ik veel mee samenwerk. Zij kan jouw huidige teksten redigeren en verbeteren, of compleet nieuwe teksten voor je schrijven op basis van jouw input. Neem even contact op met mij voor de details.

Het is verstandig om goed uit te zoeken wat je bedrijf nodig heeft. Mijn advies is om deze documenten op te laten stellen door een juridisch adviseur. Ik zet deze documenten graag voor je op de website, meestal wordt dit in de footer gedaan.

Er zijn veel hostingpartijen en elke partij biedt meerdere pakketten aan, dus ik snap dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Ik help je graag vrijblijvend met het kiezen van een passende hosting. Zelf werk ik graag met deze hosting omdat ze een goede prijs-/kwaliteitverhouding hebben. Ook is het erg handig dat ze gelijk een SSL-certificaat regelen (die ik voor je kan installeren) en een dagelijkse back-up maken. Het ligt aan de grootte van je website welk pakket het beste aansluit; ik adviseer je hier graag over

Als je eigen foto's hebt voor op de website kun je me deze sturen via WeTransfer. Hetzelfde geldt voor alle andere visuele elementen zoals je logo. 

Als je geen eigen foto’s hebt, is het mogelijk om foto's te vinden via stock websites. Dit zijn websites met foto's van goede kwaliteit die gratis mogen worden gebruikt. Het is illegaal om zomaar elke foto van internet te gebruiken, je moet dus goed opletten met copyrights. Een aantal goede stockfoto websites zijn:

Wanneer je liever niet zelf op zoek gaat naar foto's stel ik graag een mooie collectie foto's samen voor op de website. Ook als je graag andere visuele elementen zoals een unieke illustratie, infographic of iconen op je website wil help ik je graag. Vraag naar de mogelijkheden, ik maak graag een prijsopgave voor je.

Jazeker! Als de website met WordPress is gebouwd, is dit mogelijk. De prijzen van een websitevernieuwing zijn lager dan de prijzen van de normale pakketten omdat de basis al staat en project dus sneller af kan zijn. Neem contact met mij op voor een persoonlijke offerte. Wanneer de website geen WordPress site is, is het ook een optie om de site een vernieuwing te geven. In dat geval is het wel nodig om over te stappen naar WordPress, aangezien dit het CMS is waar ik mee werk. 

Ja, dat kan. Ik bied altijd aan om een persoonlijke uitleg te geven wanneer de website af is. Tijdens dit gesprek nemen we samen door hoe je onder andere teksten kunt aanpassen, foto's kunt toevoegen en updates kunt uitvoeren. Aangezien elke website anders is, leg ik uit wat voor jouw website of webshop van toepassing is. 

Ja, alle websites van YAVARE zijn volledig responsive. Dit betekent dat de site is geoptimaliseerd voor gebruik op mobiel, tablet, laptop en desktop. Ook wordt de website getest met verschillende browsers op zowel een Apple als een Windows device.