De basis voor een succesvol project 3: een unieke merkidentiteit

In het derde deel van deze blog serie gaan we het hebben over wat er nodig is voor de visuele kant van je website; een unieke merkidentiteit. De basis van een sterke visuele identiteit is een goed logo met passende huisstijl. Het is belangrijk dat deze basis goed in elkaar zit en perfect aansluit op de kernwaarden van jouw bedrijf, deze grafische elementen komen immers in alle (marketing)uitingen naar voren.

De merkidentiteit van je bedrijf is de basis voor je website

Wanneer je het complete website pakket van YAVARE aanschaft, krijg je daar ook gelijk een logo met huisstijl bij. Daarnaast worden er elementen van deze huisstijl verwerkt in de website. Het voordeel van dit all-in-one pakket is dat ik de huisstijl vloeiend laat integreren met de website.

Ik begin het designproces altijd met de ontwikkeling van het logo en de huisstijl, voordat ik aan het ontwerpen en ontwikkelen van de website begin. Wel kan ik, indien nodig, alvast de technische aspecten van je website in orde maken, zoals de URL en hosting.

Wat ik voor dit gedeelte van het project van jou nodig heb is de ingevulde vragenlijst. Nadat ik je ingevulde vragenformulier heb bekeken en we samen hebben besproken wat jouw wensen zijn ga ik voor je aan de slag met het ontwerp van je nieuwe logo. Je ontvangt vervolgens drie verschillende concepten waar je uit kunt kiezen. Wanneer je je keuze hebt gemaakt plannen we een feedbackgesprek, zodat ik kan horen wat je mooi vindt aan het gekozen concept en wat je graag anders zou willen. Ook kunnen de gebruikte kleuren dan nog worden aangepast. Daarna ga ik het logo finetunen en creëer ik de basis van de huisstijl.

Ben jij helemaal tevreden over het logo en de huisstijl, dan ga ik aan de gang met de website. Om de huisstijl mooi te integreren in de website, ontwerp ik vaak nog een aantal extra elementen. Deze maak ik meestal terwijl ik bezig ben met het ontwikkelen van je website. Dat loopt dus vaak parallel aan elkaar. Natuurlijk is elk project uniek, dus we kijken samen wat het beste bij jou past qua tijdlijn.

Onderscheidende visuele elementen maken het verschil

Zoals ik net al noemde, maak ik graag extra visuele elementen op maat zodat jouw website nog unieker is. Dit kan een mooi patroon zijn dat helemaal geïntegreerd wordt in de website, iconen of illustraties die passen binnen je nieuwe huisstijl of een unieke manier van foto’s presenteren. We kijken naar wat jouw website nodig heeft en kiezen zo wat het beste aansluit.

De basis voor een succesvol project 3: Een unieke merkidentiteit - Complete stijlgidsen door YAVARE
Complete stijlgidsen door YAVARE

Heeft je bedrijf al een sterke huisstijl?

Wie weet heb je recent al een nieuwe huisstijl laten maken of ben je nog steeds heel tevreden met jouw huidige logo en huisstijl. Mocht dit het geval zijn, dan ontvang ik graag de bestanden van jouw logo en huisstijl om te verwerken in het webdesign. Ik ontvang de bestanden graag via WeTransfer zodat de kwaliteit behouden blijft. Deze ontvang ik het liefste in .eps-formaat, en daarnaast, indien mogelijk, ook in alle bestandstypes die je van de designer hebt gekregen. Dit zodat ik de bestanden precies zo kan opslaan als het beste is voor op de website.

Soms is het bijvoorbeeld beter om de witte achtergrond van een afbeelding weg te halen, of om het bestand heel klein te maken zodat het minder ruimte inneemt en de website dus sneller blijft. Het type bestand is erg afhankelijk van hoe en waar het wordt gebruikt. Omdat ik zelf natuurlijk ook logo’s en huisstijlen ontwerp, heb ik alle technische programma’s tot mijn beschikking en kan ik waar nodig ook elementen verkleinen, uit een geheel knippen of op een andere manier aanpassen zodat het te gebruiken is op de website.

Een merkidentiteit door YAVARE

Nu klinkt het misschien alsof je een deel van het complete website pakket misloopt als je net een nieuwe huisstijl hebt, maar dit is zeker niet het geval. Wanneer je geen nieuw logo nodig hebt kan ik namelijk wel een aantal andere visuele elementen voor je ontwerpen. Zo kan je toch gebruik maken van het ‘branding’ gedeelte in het pakket, terwijl je je nieuwe logo wel kunt houden. In dit geval kun je aan wat grotere visuele elementen denken, zoals een aantal gepersonaliseerde illustraties voor op de website of een infographic die een stappenplan of proces uitlegt.

De volgende blogpost gaat over het kiezen en aanleveren van foto’s voor op je nieuwe site. In deze blog heb je kunnen lezen waarom een sterke visuele identiteit zo belangrijk is voor jouw website. Inspiratie nodig? Kijk dan eens naar mijn portfolio. Of neem contact met me op met jouw vragen omtrent je merkidentiteit en webdesign. Ik denk graag met je mee!

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
× Hi! Waar kan ik je mee helpen?